11 Eylül 2007 Salı

Arka 4lü

Tatil kadar zevklidir yolculuk.Ama öyle kısa olmuyacak. Tatilinin bir gününü yolculuğa ayırıcaksın.Kaç gün tatil yaptın diye soranlara cevap verirken 6 gece 7 gün demekle yetinmeyeceksin bir de 10 saat yoldaydım demeyi öğreneceksin.Bilet ayırma faslını yaşamak gerekir.Yazıhaneye gittiğinde nereden bilet istersiniz diye soran çalışanın; arka 4lü lütfen cevabını aldığındaki şaşkınlığı görmek gerekir. O şarşırmasa da siz onu şaşırmış olarak farzedin kendinizi tatmin edin.Nası apıştırdım elemanı diyin. Otobüsün saati de çok önemlidir tabi, gece yapılan bir yolculuk en makbul olandır.Kişiye kolaylık sağlar, geyiğin dozunu artırır, gereksiz elemanlar uyur zaten -çok uyuyan insan da gereksizdir zaten- böylece incelenecek insan sayısı azılır bu da kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın artmasına neden olur Unakıtan sevinir, borsa tavan yapar, ve otobüsün tavanından klimanın soğuğu üflemeye başlar.Hadi ben de başlıyım üflemeye..

Neden zevklidir peki yolculuk? Ben uyumaya çalışıyorum onu da beceremiyorum sonra felaket bi halde kalıyorum demeyin. Uykuya karşı gelin göz kapağının göz bebeğinin altına doğru ilerlemesine izin vermeyin çünkü ödülü çok büyük olucak. Öncelikle en önemli artımız otobüsün kapalı bi mekan olması zaten ne varsa kapalı mekanda vardır. korku filminin hası -saw- , reality showları kapalı mekanda oldu mu tutar. Dikdörtgen prizma hadi olmadı bi küre yapın; içine insanları yerleştirin eğlencenin hası ordan çıkar. Bi de kapalı kutu ülkeler vardır onlar sevimsizdir, gereksizdir, hızlı kanat oyuncuları vardır, hücuma iyi çıkarlar, gol atamazlar. Neyse; otobüste kim olursa olsun illa eğlence vardır en sessiz kişi de en hoppidi hopipidi olan kadar eğlenceli olabilir.Arka 4lü bundan idael yerdir, herkese hakim olursun kimin eli kimin koltuğunun yemek masasında görürsün.

Otogara gittiğinde ilk iş karşı cins sayısını yaklaşık olarak tespit etmektir. Bu tespit yapıldıktan sonra firma sayısı toplanır. Karşı cinsi firma sayısına bölersin, firma başına düşen karşı cinsi bulursun sevindirici bi sayı çıkar genelde, yüzlerde bi tebessüm oluşur, sonra kişiye özel firma tahmini yaparsın, iyileri sona bırakır kendi firmana saklarsın, ama hiç bir zaman dilediğin olmaz. Murphy ilah adam dersin,saygıyla anarsın bi fatiha okursun ve yahiç kasmazsın. Umduğumuzu değil bulduğumuzu felsefesi başlar. Tabi otobüste rakip boldur, ama sen arka 4lüsün bu her zaman karizma artırır, hep bi adım öndesindir, rakip atakları görür ona göre strateji belirlersin. Yanındakine ilk molaya kaç saat kaldı ,bak harekete geçiyorum molada dersin. Mola gelir kaybedersin hedefi, hedefini bilmeyen adam yol alamaz dersin özlü sözler dağarcığını kullanırsın, kıçının üzerine oturursun.

Bırakırsın romantik takılmayı yaşlı teyzeyi ararsın artık çok karşı koyduğun gözlerinle. Teyze çoktan kanka olmuştur kaptanla. Eskişehir-Konya yolundan bahsederler, Bolu virajlarından korktuğunu söyler teyze bi de kaşarlı domates çorbasını çok sevdiğini. 99 km/s ezberler teyze gözü ordadır. biraz geçerse hızı "cık cık cık" diye tepkisini koyacaktır.Karnı acıkır muavini gözü arar, düğmeye basmak istemez ,seslenmek ister. İlacım var oğlum suyumu getir der, fırsat bu fırsat 3-4 tane de kolanyalı mendil getiriver der, fırsatçıdır kıtlık dönemlerini görmüştür.her koşulda bi kaç bişey alabilmeyi öğrenmiştir. Uyumamıştır hiç ama hiç, her daim hazırdır, hatta bence otobüslerdeki 2 şöfor kuralı kalkmalı bi tane yaşlı teyze şöfor alınmalıdır. İstanbula trafik vizesi yerine, otoyollara yaşlı teyze önermelidir Tayip.

1. sıradan başlarsın 45e kadar herkesi incelersin. Bu bitti mi yine doğru olan uyumak değildir. Artık sabah olmuştur güneş doğacaktıktır.Artık otobüsten dışarı bakma vaktidir. Her ev işi bitirildikten sonra pencereden dışarıya bakılmalıdır. Her kutuya bi göz yapılmalıdır; 4 tarafı açık bir otobüs gibi...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

iki erkek karadul aralarinda konusuyolar..

x-abi bu bizim disiler sevistikten sonra bizi yiyor soylentileri yalanmış be, bak az önce catır catır sevistik ahan da burdayim yasiyorum.
y-peki sana ne dedi sevistikten sonra?
x-superdin,sahaneydin dedi abi!?!
y-aha olm yemis iste seni daha ne konusuosun bildiin yemiş
x-?!?*??!!

bu olaydan sonra arka dörtlü mevzuu başlamış oldu. Alakaya çay demle şafak yazıların hoş ama insanlar diye başlamıosun üzüyosun...

Adsız dedi ki...

Şafak'ın yoğun baskısıyla yazımın alakasız olduğunu kabul ediyorum:D nabiim be blog çok yalnızım çokkk:(